X edycja Międzynarodowych Targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości „Ekogala"
W dniach 9-10 grudnia 2016 r. w Jasionce k. Rzeszowa odbyła się X edycja Międzynarodowych Targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości „Ekogala". Stoisko województwa lubelskiego reprezentowane było przez siedmiu wystawców:Centrum Turystyki Wiejskiej - Alicja Czarna z Księżpola (nalewki regionalne), Zakład Mięsny Wasąg z Hedwiżyna (wędliny i certyfikowane mięso ekologiczne, wieprzowe, wołowe i drobiowe), OSM w Opolu Lubelskim (mleko, śmietana, maślanka, twarogi, napoje fermentowane, mleko i serwatka w proszku), "Barwy Zdrowia" - Tomasz Obszański z Tarnogrodu (oleje: lniany, rzepakowy, z ostropestu, mąki i kasze ekologiczne), F.H.U. "Biogrim" Grzegorz Maryniowski z Wojciechowa (soki naturalne), "Naturatur" - Robert Janowski z Turzych Rogów (oleje tłoczone na zimno, naturalne przyprawy bez glutaminianu sodu) i Maria Siej z Lubartowa (wyroby cukiernicze - szarlotki, makowce). Można było także posmakować produktów z piekarni "Pola" w Stasinie Polnym (chleb "wygnanowski" w różnych odmianach smakowych i w wersji ekologicznej, cebularz lubelski oraz "ciastka robione przez maszynkę").
Stoisko województwa lubelskiego zdobyło pierwsze miejsce w konkursie na najładniejsze stoisko targów.